Alfra weeg- en doseersystemen museum Bladel

Uit Erfgoedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Alfra weeg- en doseersystemen museum

De broers Louis en Jos Teurlings en Harry Klessens staken de koppen bij elkaar en maakten plannen voor een museum. De huidige eigenaar KSE gaf daarbij alle medewerking en stelde ruimtes in de oude kantoren aan de voorzijde van Alfra aan de Rondweg 27 in Bladel ter beschikking met als eindresultaat een museum over weegwerksystemen.

Alfra is een bedrijf dat weeg- en doseersystemen produceerd. Vroeger was het bedrijf van Stork, maar is al vele jaren geleden overgenomen door KSE. In het museum word je rondgeleid door Louis Teurlings, een voormalig werknemer bij Alfra. Hij vertelt over het bedrijf en de machines die het produceerd. Hij gaat op chronologische volgorde langs weegschalen; van de eerste ‘eenvoudige' weegschaal tot de complexe computergestuurde flexibele componenten doseermachines, zoals die heden ten dage aan allerlei bedrijven in poeder- en korrelverwerkende industrieën worden verkocht. Ook kunt u een rondleiding krijgen door de hedendaags gebruikte fabriekshal, waar de grote, maar toch zeer nauwkeurige machines worden gebouwd. Na de rondleiding kunt u met een kopje koffie in de kantine rustig napraten over al het interessante wat u heeft gehoord en gezien.

Het museum is enkel open op aanvraag. Wilt u het museum een keertje bezoeken? Neem dan contact op met KSE Process Technology, Rondweg 27, te 5531 AJ Bladel. (telefoonnr: 0497-383818).

Alfra museum binnen.jpg

Alfra museum weegschaal.jpg