Hoofdpagina: verschil tussen versies

Uit Erfgoedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(Cultureel erfgoed)
k (Cultureel erfgoed)
Regel 56: Regel 56:
  
 
'''Heeft u nog informatie over plekken die niet op de kaart staan?'''  
 
'''Heeft u nog informatie over plekken die niet op de kaart staan?'''  
 +
 
Maak dan snel een account aan [[:Speciaal:Aanmelden | aanmelden/registreren]]. Bekijk de [[:Help:Snelcursus | snelcursus]] hoe dit moet.
 
Maak dan snel een account aan [[:Speciaal:Aanmelden | aanmelden/registreren]]. Bekijk de [[:Help:Snelcursus | snelcursus]] hoe dit moet.
  

Versie van 20 jan 2013 om 00:34

Een levendig beeld van de geschiedenis van de regio

Gemert-BakelDeurneAstenLaarbeekHelmondSomerenSon en BreugelNuenenHeeze-LeendeCranendonckBestEindhovenVeldhoven en WaalreValkenswaardBergeijkVeldhoven en WaalreEerselOirschotBladelReusel-De MierdenGemeentesklein.png


Klik op de kaart om naar een gemeente te gaan. Of ga naar de overzichtspagina.
Logo erfgoedwiki ar 90 39.png

Interactieve Erfgoed Geo Wiki

De kaart met de iconen in je mobiele telefoon.
Een geowiki is een toepassing waarbij de kaart een slimme rol speelt: Gebruikers zien in de wiki de locatie op de kaart waarbij ook interessante informatie over de omgeving wordt getoond.


Inwoners, heemkundeverenigingen en andere belangstellenden kunnen na aanmelding informatie toevoegen in de wiki. Hierdoor ontstaat een levendig beeld van de geschiedenis van de regio. Verhalen die leuk zijn om te kennen en informatief om te weten. Kinderen kunnen putten uit deze wiki wanneer ze een spreekbeurt over de omgeving willen houden.

Layarinformatie op je mobiele telefoon

Met de erfgoedkaarten van de provincie, regio of gemeente is een achtergrondkaart gemaakt. Geïnteresseerden en lokale deskundigen kunnen allerlei informatie op het gebied van cultuurhistorie er aan toevoegen. Dit kunnen foto’s en teksten zijn, maar ook filmpjes.

Een wiki heeft een open structuur: als de informatie niet klopt kan een ander, in overleg, het aanpassen.

Op deze website kunt u de historie van een plek of plaats lezen en beleven! En op straat kunt u in de smartphone toepassing Layar deze bijzondere locaties vinden als u aan het wandelen bent. Zie: Layar op je smartphone.


Cultureel erfgoed

Onder cultureel erfgoed verstaan we wat door vorige generaties is gemaakt of aangelegd en wat nu nog bestaat en tegenwoordig monumentale waarde heeft. Dit zijn dus niet alleen gebouwen, maar ook groene elementen zoals bolle akkers en bijzondere bomen.

Heeft u nog informatie over plekken die niet op de kaart staan?

Maak dan snel een account aan aanmelden/registreren. Bekijk de snelcursus hoe dit moet.

Voorbeeldpagina's

Galerij met afbeeldingen

Galerijvoorbeeld

Video plaatsen in een Wikipagina

Voorbeeld van video in artikel

Literatuur / bronvermeldingen

Bronvermeldingen


20 gemeentes doen aan deze wiki mee. Wilt u in uw gemeente of regio meedoen met de erfgoedwiki? Neem dan contact op met de technisch beheerder van de erfgoedwiki Nieuwland


Geo-Wiki-Layar

Nominatie

In 2010 is de erfgoed geo-wiki-layar combinatie genomineerd geweest voor de Knippenbergprijs.