Voormalige noodkerk van de Rooms-katholieke parochie Ommel aan Kloosterstraat 30 te Asten.: verschil tussen versies

Uit Erfgoedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 2: Regel 2:
  
 
De voormalige noodkerk van de Rooms-katholieke parochie Ommel aan Kloosterstraat 30 te Asten is een gemeentelijk monument. De kadastrale aanduiding is N862.
 
De voormalige noodkerk van de Rooms-katholieke parochie Ommel aan Kloosterstraat 30 te Asten is een gemeentelijk monument. De kadastrale aanduiding is N862.
 +
Het gebouw is oorspronkelijk gebouwd als pakhuis van de Boerenbond vlakbij de molen van Ommel. De kerk was door de bevrijdingsgevechten in september 1944 zo beschadigd, dat ze onbruikbaar was voor de diensten. Het pakhuis is toen verbouwd tot noodkerk. De door de architect ontworpen kerktoren mocht niet gebouwd worden. Voorwaarde bij de bouwvergunning was, dat het gebouw bij de ingebruikname van een nieuwe kerk in de oude staat gebracht moest worden. Dat is niet gebeurd, zodat het woonhuis nog de contouren van de noodkerk laat zien.
  
 +
[http://www.heemkundekringdevonder.nl/bs/bewoningsgeschiedenis/Ommel/Hoog_Ommel/Kloosterstraat_30 Klik hier voor de bewoningsgeschiedenis (1902) 1925-1938 en beeldmateriaal.]
  
 +
[http://www.heemkundekringdevonder.nl/bs/bewoningsgeschiedenis/Ommel/Hoog_Ommel Klik hier voor een introductie van Hoog Ommel.]
  
 
+
[http://heemkundekringdevonder.nl/welkom/index.php Info: Hkk De Vonder]
 
+
 
+
  
 
[[Categorie:KaartArtikel]]
 
[[Categorie:KaartArtikel]]

Versie van 7 mrt 2018 om 17:19

Voormalige noodkerk van de Rooms-katholieke parochie Ommel aan Kloosterstraat 30 te Asten.

De voormalige noodkerk van de Rooms-katholieke parochie Ommel aan Kloosterstraat 30 te Asten is een gemeentelijk monument. De kadastrale aanduiding is N862. Het gebouw is oorspronkelijk gebouwd als pakhuis van de Boerenbond vlakbij de molen van Ommel. De kerk was door de bevrijdingsgevechten in september 1944 zo beschadigd, dat ze onbruikbaar was voor de diensten. Het pakhuis is toen verbouwd tot noodkerk. De door de architect ontworpen kerktoren mocht niet gebouwd worden. Voorwaarde bij de bouwvergunning was, dat het gebouw bij de ingebruikname van een nieuwe kerk in de oude staat gebracht moest worden. Dat is niet gebeurd, zodat het woonhuis nog de contouren van de noodkerk laat zien.

Klik hier voor de bewoningsgeschiedenis (1902) 1925-1938 en beeldmateriaal.

Klik hier voor een introductie van Hoog Ommel.

Info: Hkk De Vonder