Urnenveld Het Gegraaf: verschil tussen versies

Uit Erfgoedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met '= <Urnenveld Het Gegraaf> = <Terrein van zeer hoge archeologische waarde, beschermd ex artikel 6 van de Monumentenwet 1988. Terrein met sporen van begraving (urnen...')
 
k
 
Regel 1: Regel 1:
= <Urnenveld Het Gegraaf> =
+
= Urnenveld Het Gegraaf =
  
<Terrein van zeer hoge archeologische waarde, beschermd ex artikel 6 van de Monumentenwet 1988. Terrein met sporen van begraving (urnenveld) uit de late bronstijd - vroege ijzertijd (900-600 v.Chr.). Waarschijnlijk zet het urnenveld zich in noordelijke richting voort. Na onderzoek vroeg in de 20e eeuw en plunderingen door urnendelvers, is in de eerste helft van de jaren '50 een groot deel van het urnenveld verloren gegaan door zandwinningsactiviteiten.  
+
Terrein van zeer hoge archeologische waarde, beschermd ex artikel 6 van de Monumentenwet 1988. Terrein met sporen van begraving (urnenveld) uit de late bronstijd - vroege ijzertijd (900-600 v.Chr.). Waarschijnlijk zet het urnenveld zich in noordelijke richting voort. Na onderzoek vroeg in de 20e eeuw en plunderingen door urnendelvers, is in de eerste helft van de jaren '50 een groot deel van het urnenveld verloren gegaan door zandwinningsactiviteiten.  
 
Literatuur
 
Literatuur
 
Holwerda, J.H. 1908 , in: Catalogus van het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden. Afdeling praehistorie en Nederlanscheoudheden.  
 
Holwerda, J.H. 1908 , in: Catalogus van het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden. Afdeling praehistorie en Nederlanscheoudheden.  

Huidige versie van 14 aug 2013 om 12:46

Urnenveld Het Gegraaf

Terrein van zeer hoge archeologische waarde, beschermd ex artikel 6 van de Monumentenwet 1988. Terrein met sporen van begraving (urnenveld) uit de late bronstijd - vroege ijzertijd (900-600 v.Chr.). Waarschijnlijk zet het urnenveld zich in noordelijke richting voort. Na onderzoek vroeg in de 20e eeuw en plunderingen door urnendelvers, is in de eerste helft van de jaren '50 een groot deel van het urnenveld verloren gegaan door zandwinningsactiviteiten. Literatuur Holwerda, J.H. 1908 , in: Catalogus van het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden. Afdeling praehistorie en Nederlanscheoudheden. Brunsting, H. en G.J. Verwers 1975 Het urnenveld bij Valkenswaard, Provincie. Noord-Brabant (53-77), in: PERIODIEK 88 Evelein, M.A. 1909 Een urnenveld te Valkenswaard, 81-87, in: PERIODIEK 3 onbekend 1954 Opgravingsnieuws, in: Berichten van de Rijksdienst voor het Oudheidkundig Bodemonderzoek 2-3>