Hoofdpagina

Uit Erfgoedwiki
Versie door Admin (Overleg | bijdragen) op 22 mrt 2010 om 14:40

Ga naar: navigatie, zoekenInteractieve Erfgoed kaart Gemert

Cultureel erfgoed

Onder cultureel erfgoed wordt verstaan: wat door vorige generaties is gebouwd of gemaakt en wat nu nog bestaat en tegenwoordig monumentale of museale waarde heeft.

Situering

Door contact met dit erfgoed krijgen de huidige generaties een beeld hoe mensen vroeger geleefd moet hebben. Cultureel erfgoed is van belang voor de identiteit van een samenleving. In tijden van nood kunnen liederen, teksten en kunstwerken een houvast zijn, dat troost biedt en hoop. Cultureel erfgoed versterkt het cultureel en historisch zelfbewustzijn. Monumenten en kunstschatten maken een gedeeld verleden zichtbaar en versterken daarmee de nationale identiteit. Dit geldt voor de Gouden Eeuw voor Nederland en de kunst van de Vlaamse Primitieven onder de Bourgondische hertogen voor Vlaanderen.

In de lage landen zijn belforten en begijnhoven bekende voorbeelden van cultureel erfgoed, evenals wind- en watermolens. Onder cultureel erfgoed rekent met ook het industrieel erfgoed van de 19e eeuw en militaire bouwwerken zoals kazematten en bunker.

Voorbeeldpagina's

ImageMap

Voorbeeld van Imagemap

Gallerij met afbeeldingen

Gallerijvoorbeeld

Gemerts Carnaval video

voorbeeld van video in artikel

Literatuur / bronvermeldingen

Bronvermeldingen


link naar 2e pagina!


Template:NieuwePagina