Villa Ledeboer: verschil tussen versies

Uit Erfgoedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(Villa Ledeboer)
(Villa Ledeboer)
Regel 1: Regel 1:
 
=''' Villa Ledeboer''' =
 
=''' Villa Ledeboer''' =
  
Abraham Ledeboer kocht in 1894 en 1896 twee stukken peel, met een gezamenlijk oppervlak van 800 hectare. Hij wilde op grote schaal aan bosbouw gaan doen. In die tijd was men begonnen met een grootscheepse ontginning van 'woeste' gronden in Nederland, zo ook de Peel. Deze laatste werd voornamelijk voor de bosbouw ontgonnen. Abraham Ledeboer, die ook hetr landgoed De Sijp ontgon was een van de grootste grondbezitters in de gemeente. Hij vroeg de Nederlandsche Heidemaatschappij (een soort ingenieursbureau, nu nog werkzaam onder de naam Heidemij)om de grond voor hem te ontginnen en beheren. Hij liet er dit huis bouwen om er met zijn familie in te kunnen verblijven.
+
Abraham Ledeboer kocht in 1894 en 1896 twee stukken peel, met een gezamenlijk oppervlak van 800 hectare. Hij wilde op grote schaal aan bosbouw gaan doen. In die tijd was men begonnen met een grootscheepse ontginning van 'woeste' gronden in Nederland, zo ook de Peel. Deze laatste werd voornamelijk voor de bosbouw ontgonnen. Abraham Ledeboer, die ook hetr landgoed De Sijp ontgon was een van de grootste grondbezitters in de gemeente. Hij vroeg de Nederlandsche Heidemaatschappij (een soort ingenieursbureau, nu nog werkzaam onder de naam Heidemij) om de grond voor hem te ontginnen en beheren. Hij liet er dit huis bouwen om er met zijn familie in te kunnen verblijven.
 
[[image:Villa_LedeboerDSC03707.JPG|600px ]]
 
[[image:Villa_LedeboerDSC03707.JPG|600px ]]
  
 
Bronnen:
 
Bronnen:
 
S. Hoeymakers, Houtvesterij de Peel, 1986, Heemkundekring De Kommanderij, Gemert
 
S. Hoeymakers, Houtvesterij de Peel, 1986, Heemkundekring De Kommanderij, Gemert

Versie van 24 nov 2010 om 12:07

Villa Ledeboer

Abraham Ledeboer kocht in 1894 en 1896 twee stukken peel, met een gezamenlijk oppervlak van 800 hectare. Hij wilde op grote schaal aan bosbouw gaan doen. In die tijd was men begonnen met een grootscheepse ontginning van 'woeste' gronden in Nederland, zo ook de Peel. Deze laatste werd voornamelijk voor de bosbouw ontgonnen. Abraham Ledeboer, die ook hetr landgoed De Sijp ontgon was een van de grootste grondbezitters in de gemeente. Hij vroeg de Nederlandsche Heidemaatschappij (een soort ingenieursbureau, nu nog werkzaam onder de naam Heidemij) om de grond voor hem te ontginnen en beheren. Hij liet er dit huis bouwen om er met zijn familie in te kunnen verblijven. Villa LedeboerDSC03707.JPG

Bronnen: S. Hoeymakers, Houtvesterij de Peel, 1986, Heemkundekring De Kommanderij, Gemert