Hoofdpagina: verschil tussen versies

Uit Erfgoedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 1: Regel 1:
 
__notoc__
 
__notoc__
===Een levendig beeld van de geschiedenis van de regio===
+
===Een levendig beeld van de geschiedenis van de regio=== [[Bestand:Erfgoedwiki96.jpg |thumb|48px]]
 +
 
 +
 
 
<div id="overzichtskaart">
 
<div id="overzichtskaart">
  

Versie van 18 jan 2013 om 15:11

===Een levendig beeld van de geschiedenis van de regio===
Erfgoedwiki96.jpg


Gemert-BakelDeurneAstenLaarbeekHelmondSomerenSon en BreugelNuenenHeeze-LeendeCranendonckBestEindhovenVeldhoven en WaalreValkenswaardBergeijkVeldhoven en WaalreEerselOirschotBladelReusel-De MierdenGemeentesklein.png


Klik op de kaart om naar een gemeente te gaan. Of ga naar de overzichtspagina.

Interactieve Erfgoed Geo Wiki

Een geowiki is een toepassing waarbij de kaart een slimme rol speelt: Gebruikers zien in de wiki de locatie op de kaart waarbij ook de interessante informatie over de omgeving wordt getoond.

Layarinformatie op je mobiele telefoon
Inwoners, heemkundeverenigingen en andere belangstellenden kunnen na aanmelding informatie toevoegen in de wiki. Hierdoor ontstaat een levendig beeld van de geschiedenis van de regio. Verhalen die leuk zijn om te kennen en informatief om te weten. Kinderen kunnen putten uit deze wiki wanneer ze een spreekbeurt over de omgeving willen houden. En op straat kunt u in de smartphone toepassing Layar bijzondere locaties vinden als u aan het wandelen bent.


De kaart met de iconen op een google.maps-ondergrond, getoond in je mobiele telefoon.

Op deze website kunt u de historie van een plek of plaats lezen en beleven! Met de erfgoedkaarten van de provincie, regio of gemeente is een achtergrondkaart gemaakt waarop geïnteresseerden en lokale deskundigen allerlei informatie op het gebied van cultuurhistorie kunnen toevoegen. Dit kunnen filmpjes zijn, maar ook foto’s en teksten. Een wiki heeft open structuur: als de informatie niet klopt kan een ander, in overleg, het aanpassen.

Maar, behalve lezen kunt u de informatie ook ter plekke beleven met de app Layar op je smartphone.


Cultureel erfgoed

Onder cultureel erfgoed verstaan we wat door vorige generaties is gemaakt of aangelegd en wat nu nog bestaat en tegenwoordig monumentale waarde heeft. Dit zijn dus niet alleen gebouwen, maar ook groene elementen zoals bolle akkers en bijzondere bomen. Heeft u nog informatie over plekken die niet op de kaart staan? Maak snel een account aan aanmelden/registreren . Bekijk de snelcursus hoe dit moet.

Voorbeeldpagina's

Galerij met afbeeldingen

Galerijvoorbeeld

Video plaatsen in een Wikipagina

Voorbeeld van video in artikel

Literatuur / bronvermeldingen

Bronvermeldingen

Gemeente Gemert-Bakel is de eerste gemeente op de erfgoedgeowiki. Daarnaast doen het Rijk van Dommel en Aa (7 gemeenten) en nog 11 andere gemeenten mee aan de erfgoedwiki. Wilt u in uw gemeente of regio meedoen met de erfgoedwiki? Neem dan contact op met de technisch beheerder van de erfgoedwiki Nieuwland

Nominatie

Kaart Wiki Layar Combinatie
In 2010 was de erfgoedgeowiki/layar genomineerd voor de Knippenbergprijs.