Grenspaal: Loeff Paal: verschil tussen versies

Uit Erfgoedwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 1: Regel 1:
Grenspaal tussen Oploo en De Rips. In 1716 bij het Tractaat van Venlo werd de grens bepaald tussen Brabant en Limburg (toenmalig Pruisen) speelde deze grenspaal een belangrijke rol omdat de nieuwe Vredepaal geplaatst moest worden in het midden van deze Loeffpaal en de Springelbeekpaal. Later in 1864 bij de verdeling van de Bakelse Peel werd er dwars de Peel een nieuwe rechte zandweg aangelegd vanaf de huidige kruissing Hazenhutsedijk en de weg Milheeze-De Rips tot aan de Loeffpaal waar Oploo begint.
+
==Loeffpaal==
 +
In 1716 is door het Tractaat van Venlo de grens bepaald tussen Brabant en Limburg (toen onderdeel van Pruisen). Deze grenspaal speelde een belangrijke rol omdat de nieuwe [[Vredepaal]]geplaatst moest worden in het midden van deze Loeffpaal en de Springelbeekpaal. Later, in 1864 bij de verdeling van de Bakelse Peel werd er dwars de Peel een nieuwe rechte zandweg aangelegd vanaf de huidige kruising Hazenhutsedijk en de weg Milheeze-De Rips tot aan de Loeffpaal waar Oploo begint.
 +
 
 +
[[Categorie: KaartArtikel]]

Versie van 28 nov 2011 om 14:26

Loeffpaal

In 1716 is door het Tractaat van Venlo de grens bepaald tussen Brabant en Limburg (toen onderdeel van Pruisen). Deze grenspaal speelde een belangrijke rol omdat de nieuwe Vredepaalgeplaatst moest worden in het midden van deze Loeffpaal en de Springelbeekpaal. Later, in 1864 bij de verdeling van de Bakelse Peel werd er dwars de Peel een nieuwe rechte zandweg aangelegd vanaf de huidige kruising Hazenhutsedijk en de weg Milheeze-De Rips tot aan de Loeffpaal waar Oploo begint.